Jambatan kedua Pulau Pinang rasmi dibuka

BhphsGKIQAAZ7be.jpg large

Setelah lama menunggu, akhirnya Jambatan Kedua Pulau Pinang telah dibuka secara rasmi malam tadi. Upacara perasmian dilakukan oleh Perdana Menteri, DS Najib di Batu Maung.

Sebagai rakyat Pulau Pinang, aku rasa excited jugak dengan pembukaan jambatan baru ni sebab ye la, dah la panjang lepas tu quite famous. Masa 1st bridge bukak dulu, aku tak lahir pun lagi so yang baru ni mesti la rasa excited. Anyway, aku tak join pun perasmian tu sebab sekarang ni aku dekat Johor. Hanya mampu melihat gambar-gambar yang orang post je.

Sedikit fakta berkaitan Jambatan Kedua ni;

Continue reading

Advertisements