A never ending story

image

Study.

It’s a never ending story.

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Presentation success!

Akhirnya, hari yang ditunggu tiba! Pagi tadi bersamaan dengan hari Jumaat, 13 Disember 2013 adalah hari untuk pembentangan projek terbesar untuk semester ini, Integrated Design Project (IDP).

Subjek IDP ni dia special sikit sebab dia lebih kurang macam final year project jugak cuma tempoh masa tu selama satu semester. Student dipecahkan kepada beberapa kumpulan dan ada tempoh 12 minggu untuk siapkan projek. Progress report, proposal, proceeding paper dengan report tu wajib di samping pembentangan.

Tajuk projek kumpulan aku ialah Vibration Energy Harvesting to Generate Power for Street Light. Dalam entri sebelum ni, aku ada tulis pasal projek ni. Continue reading

Struggle for project

Uwargh… rasa dah berhabuk aku punya blog ni. Lama gila tak update. Tapi hari ni, aku ada isu so aku nak tulis kat sini.

Masa aku tengah tulis ni, aku baru je settle kan projek group aku untuk subjek Integrated Design Project (IDP). Alhamdulillah.. circuit semua berfungsi sebagaimana yang diharapkan. Cuma tinggal nak present je dan aku berharap sangat-sangat yang circuit tu tak merajuk masa hari nak present.

Projek ni actually kena start dari minggu awal kuliah lagi tetapi standard la, student kan, nak pulak circuit yang asal tu ada banyak sangat masalah menyebabkan kerja-kerja nak siapkan projek ni tergendala. So, semalam aku dengan kawan aku ni pun memulakan kerja-kerja menyambung circuit dekat board dan menyiapkan prototype.

Continue reading